Záhrada s vidieckou dušou

Útulný a pohodový pobyt vonku? So záhradou na mieru z našej dielne to nie je žiaden problém, ale láskyplne zrealizovaná fantázia. Jedna z najvýraznejších úprav v tejto záhrade je využitie pôvodného svahového terénu, ktorý sa „rozdelil“ oporným múrikom na vyššiu terasu s trávnikom a zvyšnú časť záhrady. Prechod medzi úrovňami terénu sprevádzajú ...

Realizácie
11.03.2024 21:09:23

Útulný a pohodový pobyt vonku? So záhradou na mieru z našej dielne to nie je žiaden problém, ale láskyplne zrealizovaná fantázia.

Jedna z najvýraznejších úprav v tejto záhrade je využitie pôvodného svahového terénu, ktorý sa „rozdelil“ oporným múrikom na vyššiu terasu s trávnikom a zvyšnú časť záhrady. Prechod medzi úrovňami terénu sprevádzajú prírodne ladené schody vyrobené z podvalov a pochôdznych trvaliek. Od schodov pozdĺž tohto múrika lemujú terén záhony trvaliek so štrkovým podkladom. Vyvýšený terén pod záhonmi vznikol vďaka využitiu zeminy z úprav terénu pod bazénom a detským ihriskom. V súlade s pôdorysom tohto záhona vznikol v podobnom duchu ďalší, slúžiaci ako kontrastný prvok v trávniku. Táto nepravidelná, no perfektne ladiaca výsadba sa rozpína pod stromami Pyrus cal. Chanticleer a Platanus acer. Pyramidalis, ktoré sa v sortimente tejto záhrady viackrát opakujú. Podobne ladené záhony sprevádzajú okraje pozemku takmer po celom obvode, no na niektorých miestach sú doplnené alebo vystriedané živým plotom z vavrínovca, ba dokonca v zadnej časti záhrady stĺpovitými ovocnými stromami.

Celá táto záhradná krása ladí vo veľmi príjemnom a obľúbenom vidieckom štýle, nakoľko jedna z požiadaviek majiteľov bola vytvoriť priestor s množstvom zelene v širokom zastúpení od trvaliek, tráv, ovocných stromov, až po väčšie stromy s podchodnou výškou. Ich množstvo vzhľadom na ich veľkosť je naozaj jedinečná a v budúcnosti dodajú záhrade nevšednú atmosféru.

Materiál použitý pri budovaní jednotlivých prvkov ako vyvýšených záhonov v tehlovom šate, či podvaly použité na schody a šľapáky krásne ladí s dreveným prístreškom v zadnej časti záhrady. Spojenie týchto materiálov so štýlom výsadby odzrkadľuje vidiecky charakter priestoru. Niet divu, že si majitelia chcú na túto nádheru posvietiť! A to nie hocijako, ale takticky rozmiestneným osvetlením v podobe prízemných lámp a reflektorov zameriavajúcimi sa na konkrétne body, čo dodáva záhrade tú správnu romantickú atmosféru, nie len pre letné večery.

Určite už horíte nedočkavosťou, ako sa to našim chlapcom podarilo zrealizovať, tak teda, šup s očami do galérie! J

 

Máte otázku?

Zodpovieme akúkoľvek Vašu otázku a došpecifikujeme prípadné nejasnosti ohľadom naších produktov. Snažíme sa Vám byť čo najviac napomocní a uľahčiť Vám tak nákup na našom eshope.