Jarná starostlivosť o trávnik

Naši milí zákazníci,jar už sa nám ukázala v plnej kráse. Aby sme si mohli naplno vychutnať pohľad na naše záhradky, nesmieme zabudnúť na trávnik, ktorého vzhľad ich dokonale dotvára. Najdôležitejšou časťou jarnej údržby trávnika je jeho prerezávanie. Pomocou ostrých nožov, ktoré obsahuje vertikutátor, zbavíme trávnik nežiadúcej mačiny a ...

Záhradné centrum
02.04.2022 11:29:00

Naši milí zákazníci,

jar už sa nám ukázala v plnej kráse. Aby sme si mohli naplno vychutnať pohľad na naše záhradky, nesmieme zabudnúť na trávnik, ktorého vzhľad ich dokonale dotvára. 
Najdôležitejšou časťou jarnej údržby trávnika je jeho prerezávanie. Pomocou ostrých nožov, ktoré obsahuje vertikutátor, zbavíme trávnik nežiadúcej mačiny a machu. Alebo môžete použiť Likvidátor trávnej plsti, ktorý je vyrobený z čisto prírodných surovín a účinne nahrádza vertikutáciu. Prerušením trávnych trsov zároveň podporíme odnožovanie, vďaka ktorému trávnik krásne zahustí. Po tomto úkone použijeme hnojivo Start, ktorý dokonale naštartuje trávnik na novú sezónu. Následne po ňom si u nás môžete vybrať ďalšie typy hnojív ako napr. Travcerit, Expert plus, hnojíme 1x ročne...
Samostatnou kategóriou je Travin, ktorý je špecifický v tom, že okrem hnojivového účinku prevzdušňuje pôdu a ničí buriny. Ak nepoužijete Travin, môžete siahnuť po selektívnych herbicídoch a postrekom trávnika sa dokonale zbavíte dvojklíčnolistej buriny. Pokiaľ sa chcete vyhnúť nežiadúcim kopčekom v trávniku, použite Hnojivo s odpodzujúcim účinkom proti krtom. Nevyhnutnou podmienkou po aplikácii hnojiva je dostatočná závlaha. 
Ak by ste si to chceli trošku zjednodušiť, u nás máte možnosť si zakúpiť hnojivo Kristalon trávnik, ktorý zarobíte vo vode a trávnik polejete. 
Na boj s machom v trávniku môžete použiť dva typy prípravkov. Taký, ktorý zarobíte vo vode a miesta s machom polejete alebo sypký, ktorým mach v trávniku posypete. 
Keď po úprave trávnika zistíte, že v ňom máte prázdne miesta, najrýchlejšie ich zaplátate Trávnikovou náplasťou, kde pomocou jediného výrobku v troch krokoch opravíte poškodený trávnik. Alebo môžete použiť trávnikové osivo Dosev. 
No a pokiaľ ešte trávnik nemáte vôbec, ale ho plánujete založiť, máme pre vás celý sortiment osív na založenie rôznych typov trávnikov. 
Ak by ste mali akékoľvek otázky, pokojne nám zavolajte alebo napíšte.
Radi pomôžeme.


 

Máte otázku?

Zodpovieme akúkoľvek Vašu otázku a došpecifikujeme prípadné nejasnosti ohľadom naších produktov. Snažíme sa Vám byť čo najviac napomocní a uľahčiť Vám tak nákup na našom eshope.